Alt godt fra grillen. Når der er tændt op i grillen, og
vejret er til at være ude, kan man grille det meste. Her er både kød, grønsager
og frugt tilberedt på grillen.
Mixed grill med
koteletter, pølse og grønt
4 personer. Arbejdstid: 30 min. (+ optænding af grillen). Stege-/kogetid:
30 min.
#
4 svinekoteletter
4 oksegrillpølser
1 dl olie
salt og friskkværnet peber
2 faste avocadoer
1 rød peberfrugt
1 bundt slanke gulerødder
Dressing:
4-5 dl cremefraiche 18%
1 spsk stærk sennep
6-8 blade frisk ramsløg eller 1 bundt purløg
Tilbehør:
1 citron
evt. hvedebrød
*
Tænd grillen mindst ½ time før brug.
Overfladen på grillkullene skal være grå og alle flammerne væk.
Dup koteletterne tørre med køkkenrulle, og pensl dem og
pølserne med lidt olie.
Brun koteletterne på en meget varm grill, og steg videre ved
lavere varme i 3-4 min. på hver side.
Krydr med salt og peber.
Grill pølserne på alle sider ved middel varme, til de er
gennemvarme, og vend dem, så de ikke bliver for mørke.
Grill samtidig grønsagerne:
Vend stykker af skrællede avocadoer, stykker af peberfrugter
og skrubbede gulerødder i lidt olie.
Grill på alle sider, til grønsagerne er tilpas møre. Drys
med salt.
Rør cremefraiche med sennep og hakket ramsløg, og smag til
med salt og peber.
Nyd koteletter, pølser og grønsager med dressing, citron og
brød.
Grillede bananer med
is
Nu har der jo lige været lidt sommervejr igen, og sommervejr
er lig med grillvejr. Men det er altså ikke kun kødet til hovedretten du med
fordel kan smide på grillen. Du kan nemlig også snildt grille desserten. Her
har jeg grillet et par bananer og derefter er de skåret op, og serveret med is...
4 personer. Arbejdstid: 10 min. Grilltid: 10 min.
#
8 små bananer
1 liter vaniljeis
*
Grill de upillede bananer på alle sider ved lav varme.
Lad bananerne bliver lune hele vejen igennem.
Server de lune grillede bananer med vaniljeis.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin