Prøv netop denne opskrift på grillet hornfisk med basilikum
og nudelsalat, en dejlig fiskeret med et asiatisk tvist. Opskriften er nem og
meget delikat.
4 personer. Arbejdstid: 0-15 min. Samlet tid: 20 min.
# Ingredienser til Grillet hornfisk med basilikum
500 g hornfisk eller hvilling
½ bdt. basilikum
1 spsk olie
2 tsk salt
Nudelsalat:
200 g ægnudler
1 agurk
200 g cherrytomater
3 forårsløg
½ bdt. koriander
1½ spsk sesamolie
1½ spsk sojasauce
Tilbehør:
1 spsk sesam
2 små chilier
2 lime
*
Kog nudlerne efter pakkens anvisning.
Halvér agurken, fjern kernerne og snit den i stykker på ½
cm.
Halvér tomaterne, snit forårsløgene, chili og korianderen.
Vend nudlerne med sesamolie, soja og grønsager.
Læg fisken ud på et stykke bagepapir med skindsiden nedad.
Krydr godt med salt og peber.
Hak basilikum groft og fordel den på fisken.
Skær fisken ud i stykker på ca. 10 cm og rul dem til små,
faste ruller.
Sæt 2 ruller på et grillspid og grill fisken i en forvarmet ovn
på grill i ca. 2-3 minutter indtil den er gylden og sprød.
Eller på udendørsgrillen, vejret er jo dejligt.
Servér med nudelsalat, drys med sesam, hakket chili og
servér med halverede lime.
TIPS: Når det er sæson for hornfisk, så er det bare at komme
igang. De smager skønt og er rige på selen - og forskning viser, at det bl.a.
skulle være gavnligt for udvikling af sædceller.