Du kan sagtens bruge denne ret som en vegetarisk hovedret.
Servér ris eller couscous til eller kom kogte kikærter i retten. Eller brug den
som tilbehør til kød eller fisk.
Til 4 personer
# Ingredienser
250 g grønne bønner
olie til stegning
1 løg
2 fed hvidløg
2 spsk stærk karry
4 dl kokosmælk
salt
1 lime, saften
150 g slikærter
250 g babymajs
Topping:
3 spsk gule
sesam
1 spsk sorte sesam
2 rød chili, i tynde strimler
1 spsk ingefær, i tynde strimler
* Tilberedning
Nip enderne af bønnerne og sautér dem i olie i en stor, varm
gryde i 1-2 minutter.
Skær imens løget i både og hvidløgene i tynde skiver.
Kom begge dele i gryden til bønnerne og tilsæt karry og
kokosmælk.
Lad det koge op i 1-2 minutter, eller til bønnerne er næsten
møre.
Smag til med limesaft og salt.
Tilsæt sukkerærter og babymajs og lad begge dele varme med kort
- ca. 1 minut.
Smag til igen.
Rist imens sesamfrøene på en tør, varm pande.
Lad dem køle en smule.
Vend dem med chili og ingefær.
Servér grønsagerne toppet med sesamsalaten.
Tips: Brug både gule og sorte sesamfrø. Har du ingen
sorte sesam, kommer du bare lidt ekstra gule i. Hvis retten er hovedret, kan du
erstatte halvdelen af kokosmælken med vand og på den måde reducere
fedtenergiprocenten i retten.