Fyldt skinkeschnitzel hæver en kedelig schnitzel, til at
være noget gastronomisk lækkeri. Opskriften er let og kan også laves til 1 person
Arbejdstid: 20 min.
Stegetid: 18 min. Ikke fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
#
2 skinkeschnitzler
(ca. 300 g i alt)
½ fed hvidløg
salt og peber
25 g tørrede
abrikoser
25 g nødder (eller
mandler eller pistacier)
10 g smør
1 dl bouillon
Topping:
2 spsk
abrikosmarmelade
10 g smør
25 g nødder (eller
mandler eller pistacier)
Tilbehør:
fx bulgur eller
perlespelt med grønsager
*
Bank
skinkeschnitzlerne flade og gnid dem med hvidløg, salt og peber.
Hak abrikoser og
nødder og fordel det på kødet.
Rul kødet sammen om
fyldet og hæft med kød nåle.
Brun rullerne på en
pande med smør.
Skru ned for varmen,
tilsæt bouillon og lad dem stege ca. 10 min. vend dem flittigt undervejs.
Tag kød rullerne af
panden og pensl dem med abrikosmarmelade.
Smelt smør på en ren
pande og rist de hakkede nødder.
Læg kødrullerne på
panden og ryst dem, til de er dækket af nøddeknas.
Server med bulgur
eller korn:
Steg lidt finthakket
løg og hvidløg og evt. lidt fintsnittede grønsager (fx bladselleri og
peberfrugt) blanke i en gryde med olie.
Tilsæt 2 dl bulgur
eller perlespelt og vand efter pakkens anvisning og kog til alt er mørt og
vandet opsuget.
Smag til med salt og
peber.
Se mere tilbehør her:
kartofler, ris, dampede grønsager eller brød
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin