Rødspættefileterne
er fyldt med artiskokker og persille, og serveret med en lys sauce smagt til
med citron og ost. Du kan også fylde fiskerullerne med småtskårne, svitsede grønsager
som fx gulerod og squash.
Arbejdstid:
30 min. Koge/bagetid: 30 min. 4 personer
#
8
rødspættefileter
1
dåse artiskokhjerter
1
bundt persille
Sauce:
25 g
smør
2 spsk
hvedemel
¼ liter
mælk
1
økologisk citron
50
g revet ost
salt
og peber
Tilbehør:
grønsager
og ris eller kartofler
*
Tænd
ovnen på 200 °C.
Begynd
med saucen: Smelt smør i en gryde og rør melet i.
Tilsæt
mælk, og giv det et opkog under omrøring.
Tilsæt
fintrevet citronskal, og lad saucen simre ved svag varme ca. 10 min.
Smag
til med citronsaft, salt og peber.
Hæld
artiskokhjerterne i en sigte, og lad dem dryppe godt af.
Skær
dem i små stykker, og vend dem sammen med hakket persille, salt og peber.
Krydr
rødspættefileterne med salt og peber, og rul dem sammen med artiskokfyld.
Hæld
ca. ½ af saucen i et ovnfast fad, og læg rødspætterullerne deri.
Hæld
resten af saucen over fisken, og drys med revet ost.
Sæt
fadet ovnen i ca 18 min, til fisken er gennembagt og overfladen gylden.
TIPS:
I en snæver vending kan du bruge Karoline's Hvid mælkesauce. Smag den til med
fintrevet citronskal og citronsaft.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin