Gode frikadeller kan
alle vist lide her er de rørt med svinekød, men de kan også laves med
kyllinge-, kalkun-, kalve- eller oksekød eller en blanding.
Arbejdstid: 30 min.
Frikadellerne er fryseegnede. 4 personer.
Frikadeller:
500 g hakket
svinekød
1 tsk salt
1 æg
1 dl havregryn
friskkværnet peber
1-2 dl mælk
2 spsk olie eller
smør til stegning
Selleripuré:
500 g knoldselleri
(skrællet)
salt
Æblesalat:
2 røde æbler
1 lille rødløg
5 stilke frisk
timian
2 spsk æbleeddike
2 spsk olie
Tilbehør:
1 kg kogte kartofler
*
FRIKADELLER: Rør
kødet sejt med salt.
Rør ægget ud i
kødet.
Rør havregryn og
peber i og spæd med mælken, til farsen er god og lind.
Form farsen til ca.
12 frikadeller og steg dem i olie eller smør, til de er gyldenbrune og
gennemvarme.
SELLERIPURÉ: Skær
sellerien i store terninger, kom dem i en gryde og dæk med vand.
Kog sellerien, til
den er helt mør.
Hæld vandet fra, men
gem lidt af det.
Blend sellerien til
en blød pure og spæd evt. med lidt af kogevandet, hvis den er for tyk.
Smag til med salt.
ÆBLESALAT: Skær
æblerne i tynde skiver og løget i tynde både.
Pil timianbladene af
kvistene og hak dem fint.
Bland æbleeddike og
olie sammen og vend denne dressing med æbler, løg og timian.
Smag til med salt og
peber.
Server frikadellerne
med selleripuré, æblesalat og kogte kartofler.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin