Giv
ugens frikadeller et pift med thailandske krydderier og krydderurter, og rør
farsen sammen med kokosmælk i stedet for almindelig mælk. Prøv det!
4 personer.
Arbejdstid: 45 min. Hviletid: 30 min. Stege-/kogetid; ca. 15 min. Frikadellerne
er fryseegnede
#
400
g hakket svinekød
2 tsk
sojasauce
1 tsk
stærk chilisauce
1-2
stilke frisk citrongræs
2
fed hvidløg
3 spsk
majsstivelse
1 æg
2
dl kokosmælk eller mælk
3-4
blade frisk mynte
5-10
blade sød basilikum (thaibasilikum)
5-10
blade friske koriander olie til stegning
Agurkesalat:
2
skoleagurker
2
stilke bladselleri
saft
af ½ lime
Risnudler:
250
g tynde risnudler
50
g macadamianødder eller jordnødder
sød
basilikum og koriander
*
Rør
kødet godt med soja- og chilisauce.
Tilsæt
finthakket citrongræs, knust hvidløg og majsstivelse.
Rør
ægget i og gradvist kokosmælk.
Rør
finthakket mynte, basilikum og koriander i farsen, og sæt den i køleskabet.
Høvl
agurken i skiver på langs med en kartoffelskrællekniv.
Skær
bladselleri i små stykker, og bland med agurk og limesaft.
Form
farsen til 12 frikadeller, og steg dem på en pande med olie ved middelvarme i
7-8 min. på hver side.
Kog
nudlerne i letsaltet vand i 4-5 min.
Hæld
vandet fra, og bland dem med nødder.
Drys
med basilikum og koriander.
Server
frikadellerne med agurkesalat og risnudler.
TIPS:
Du kan erstatte risnudlerne med jasminris - kog dem efter pakkens anvisning.