Vi har bemærket, at frikadellerne får den bedste kødsmag, hvis
man bruger rasp i stedet for mel. Samtidig bliver frikadellerne meget smukke og
luftige. Prøv selv!
Tilberedningstid: ca 30 minutter. Billigt og nemt. Til 4
personer
#
Ingredienser
500 g hakket kød, lige dele kalv, okse og svinekød
40-60 g (1-1½ dl) rasp
1 løg finthakket
2 tsk salt
½ tsk peber
1 æg
1 oksebouillonterning
evt. lidt timian eller lidt allehånde eller
1 fed presset hvidløg
smør eller margarine
* Tilberedning:
Det hakkede kød kommes i en skål og blandes med rasp, salt, peber,
æg og den smuldrede bouillonterning.
Ca. 3 dl vand (gerne danskvand) tilsættes, og det hele røres
til en fars.
Fedtstoffet brunes på panden, og farsen formes til
frikadeller, der steges på begge sider, til kødet er gennemstegt.
Frikadellerne serveres med kogte kartofler, grønsager og
brunet smør.
Tips:
Frikadellerne kan
varieres med forskellige krydderier. Det er nemmest at forme frikadellerne, hvis
skeen først dyppes i fedtstoffet på panden, inden farsen tages på skeen.
Frysning: Retten er
fryseegnet. Opbevaringstid: Ca. 3 mdr.