Skaldyrsomelet er nemt og billigt. Med æg i køleskabet, lidt
kød- eller fiskerester, indholdet af en dåse eller lidt fra fryseren, kan man
sætte et mættende måltid på bordet i løbet af næsten ingen tid.
Til 4 personer Tilberedningstid: 20 min.
#
100 g rejer, frosne eller fra dåse.
½-1 dåse (150-225 g) muslinger naturel
6 æg
6 spsk fløde eller mælk
salt og peber fra kværn
paprika edelsüss
25 g smør
1 avocado (kan udelades)
½ citron
*
1. Læg de frosne rejer i en sigte.
Hæld væden fra muslingerne og hæld dem over rejerne.
Damp begge dele over en kasserolle med kogende vand, til de
er varme.
2. Slå æggene ud i en skål.
Pisk dem sammen, tilsæt fløde samt krydderier efter smag.
3. Smelt smørret på en stor pande og hæld æggemassen i.
Lad omeletten stivne ved jævn varme.
Stik i den her og der med en paletkniv, så den flydende
æggemasse kan løbe ned.
4. Læg låg på et par minutter.
Derefter drysses rejer og muslinger over.
5. Hvis der skal avocado i retten, skrælles den, stenen
fjernes og kødet skæres i firkanter.
Dryp straks frugten med citronsaft og fordel den over
omeletten.
6. Omeletten serveres rygende varm med en skål salat og lun
flûte.
Variationer:
• Ristede champignons
• Røget makrel eller sild
• Tykke oste- og/eller skinketerninger
• Svitsede røde og grønne ringe af peberfrugt.