Godt som aftensmad, men også på et sent søndagsmorgenbord.
Kartofler og zucchini giver en dejlig smagskombination. Rejeguf
• Zucchini giver meget A-vitamin som er godt mod
infektioner.
• Rejer forsyner os med vigtige mineraler, fx jod.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 20 min. 4 Portioner
# Råvarer til Rejefritter
1-2 store faste kartofler
1 zucchini
250 g friske eller frosne rejer med skal
salt
1 rødløg
1 kvist timian
2 spsk olie
salt og hvid peber
6 æg
50 g reven goudaost
* Fremgangsmåde:
1 Skræl kartoflerne og skær dem i tern.
Skyl zucchinien og skær den i tern.
Pil rejerne.
2 Bring letsaltet vand i kog i en gryde og blancher
kartoflerne ca. 2 min.
Læg zucchinien i og lad den koge med i 1 min.
Lad grønsagerne dryppe af.
3 Pil løget og hak det fint.
Skyl timiankvisten og træk bladene af.
4 Opvarm olien på en pande.
Svits løget sammen med timian.
Tilsæt kartofler, zucchini og rejer og lad det stege i 1
min.
Krydr med salt og peber.
5 Rør æggene og den revne ost sammen med en gaffel.
Hæld blandingen over grønsagerne og rejerne på panden.
Dæmp varmen og lad omeletten stivne i 5 min.
6 Læg en tallerken ovenpå panden.
Vend rundt så omeletten havner på tallerkenen.
Hæld omeletten tilbage på panden og steg den anden side i 3
min.
Tips & råd
Hak løget med en skarp kniv. Del først løget på midten.
Skær smalle strimler oppefra og ned på langs og skær så
tyndt på tværs.
Når du laver omeletten er det vigtigt, at du først rører
æggene sammen med en gaffel.
Pisk dem ikke til en jævn masse, da det let bliver til
røræg.
PR. PORTION: Energi: Kcal 332 = kJ 1394
Kulhydrat 12 g Protein 26 g Fedt 20 g (54%) Fibre 2 g