Logo

Coq au vin - i trykkoger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
4 personer. Kogetid i trykkoger: 10 min.

# Ingredienser

1 ung hane eller høne eller 1 poulard
100 g fersk spæk i terninger
3 spsk smør
2 spsk olie
¼ kg skalotte- eller miniløg
½ dl cognac
salt, peber
1 laurbærblad
2 knuste hvidløgsfed 
½ tsk timian
½ tsk rosmarin
3 dl rødvin
250 g champignon
Smørbolle af: 3 spsk smør og 3 spsk hvedemel

* Tilberedning

Del fjerkræet i portionsstykker.
Lad smør og olie blive varmt i trykgryden.
Rist spækterninger og løg heri.
Tag det op og brun derefter kødstykkerne.
Kom løg og spæk tilbage i gryden, hæld cognac'en over og flamber.
Tilsæt salt, peber, knust hvidløg og krydderier.
Hæld rødvinen ved og læg låg på gryden.
Bring den på tryk.
Lad retten koge i 10 min.
Rist imens champignon i lidt smør.
Kom dem i retten efter trykket er taget af gryden.
Rør smør og hvedemel sammen til en smørbolle.
Jævn retten hermed.
Løse ris og/eller flûtes kan serveres til.


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 3.626 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?
Effektiv reklame - klik her