Æggekage er hurtigt og billigt at lave, og så kan den
serveres både til frokost og aften på et nybagt stykke rugbrød med knasende
sprødt bacon og nyklippet purløg på toppen.
Tid: 25 minutter. Antal personer: 1
# Æggekage gammeldags med bacon:
3 æg
¼ dl sødmælk
½ tsk hvedemel
salt og friskkværnet peber
1 spsk olie til stegning
75 g røget bacon (fra et helt stykke)
2 tomater
½ bundt purløg
Tilbehør:
rugbrød
ketchup
*
Sådan laver du æggekage med bacon:
Æggekage:
Pisk æggene godt sammen i en stor skål.
Tilsæt mælk, mel, salt og peber, og pisk det til en jævn
masse.
Varm olien op på en stor pande ved middel varme.
Hæld æggemassen på panden, og lad den stege i 5 minutter.
Skru ned for varmen, læg et låg over panden, og steg
æggekagen færdig i ca. 10 minutter, til overfladen ikke længere er flydende.
Skær baconstykket i 3 gode skiver.
Steg dem på begge sider på en tør pande, til de er gyldne og
sprøde.
Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Server æggekagen direkte fra panden, og pynt med bacon,
tomater skåret i skiver og klippet purløg. Spis rugbrød og ketchup til.
Tips: Æggekage ligger let i maven og levner måske plads til
en dejlig sommerdessert som fx koldskål med kammerjunkere eller en skål friske
jordbær med fløde.