Bacon har en særlig plads i det traditionelle danske køkken,
Her giver vi opskriften på en gammel kending, selvom vi ikke kunne modstå
fristelsen til at blande lidt spinat i "kagen".
2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 20 min. Stege/bagetid: 20 min.
#
150 g tykke skiver bacon eller letsaltet svinebryst
4 æg
½ dl mælk
1 pakke frossen helbladet spinat (optøet)
muskatnød
salt og peber
3-4 cocktailtomater
Tilbehør:
groft brød eller rugbrød
*
Steg baconskiverne gyldne og sprøde på en middelvarm pande,
og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Hæld næsten alt fedtet fra panden.
Pisk æg og mælk let sammen, og tilsæt spinaten presset fri
for væde.
Krydr med revet muskatnød, salt og peber, og hæld blandingen
på panden.
Bag æggekagen ved middelvarme, og løft jævnligt i æggemassen
med en palet, så det flydende kommer ned i bunden.
Læg baconskiver og halve tomater på æggekagen, når den er
næsten færdig, og lad dem bage med de sidste par min.
Server med groft brød.
TIPS: Vend evt. terninger af kogte kartofler i æggemassen,
før den bages.