Teriyakisauce
er en marinade, der bruges i det japanske køkken især til stegning af kød. Du
kan købe den færdig eller selv lave den - se vores tips.
Arbejdstid:
20 min. Trækketid: 30 min. Koge/stegetid: 12 min. 2 personer. Er du alene så
halver portionen
#
4
tynde svinekoteletter
1
dl teriyakisauce
150
g lange ris
1-2
økologisk appelsiner
1 spsk
citronsaft
1 spsk
sirup eller farin
2-3
forårsløg eller 1 bundt purløg
½ spsk
olie
*
Læg
koteletterne i en frysepose med 4 spsk teriyakisauce, og lad dem trække i 30
min. eller i køleskab 3-8 timer.
Kog
risene efter pakkens anvisning.
Riv
appelsinskallen fint.
Skær
den hvide hinde af appelsinen, og hak frugtkødet groft med en kniv.
Tilsæt
fintrevet skal, 2 spsk teriyakisauce, citronsaft og sirup.
Snit
forårsløg eller purløg fint, og vend dem i.
Tag
koteletterne op af marinaden, og brun dem på en pande med olie.
Hæld
marinaden ved, og steg dem færdige 1-2 min. på hver side.
Bland
risene med frugtmarinaden, og server med koteletterne.
TIPS:
Erstat evt koteletterne med 300 g svinemørbrad skåret i tykke skiver eller
kyllingefilet.
Du
kan selv lave en god teriyakisauce: Bland 1 dl sojasauce, ½ dl vand, ½ dl mirin
(japansk risvin) eller sherry, 3 spsk brun farin, 1 spsk honning, 1 spsk
majsstivelse, 2 tsk fintrevet ingefær, 1 tsk knust hvidløg og 1 tsk sesamolie i
en gryde, og kog det igennem under omrøring. Afkøl, og opbevar i køleskab.