"Aamanns" er
en moderne dansk smørrebrødsforretning og restaurant i København. Her laves
moderne smørrebrød på hjemmebagt rugbrød. En af delikatesserne er en tatarmad
med ekstra lækkert tilbehør, som vi har ladet os inspirere af.
2 personer. Er du
alene så halver portionen. Arbejdstid:
15 min.
#
150 g friskhakket
tatarkød af oksekød
2 skiver groft
rugbrød
5·6 cornichoner
salt og friskkværnet
peber
1 tsk kapers
½ lille rødløg
2 spsk mayonnaise
2 stilke frisk
estragon
2 håndfulde
kartoffelchips
*
Form kødet til 2
flade bøffer, og læg en på hver brødskive.
Stik små stykker af
cornichoner ned i kødet.
Drys med salt og
peber, kapers og rødløgsringe.
Læg små klatter
mayonnaise på, og drys med estragonblade og chips.
Server straks.
INFO: Tatar er skrabet råt oksekød. Retten er opkaldt efter
det tyrkisk-talende folk, tatarerne. På fransk staver man tatar med et ekstra e
– altså 'tartar(e)', hvis ordet refererer til 'steak tartare' eller 'sauce
tartare', mens det er uden det ekstra r, hvis man taler om folkestammen. Staves
også tartar, fra det franske køkken.
Den mest kendte tatarmad serveres med kapers, finthakket løg
og rå æggeblomme.