Tabbouleh er en
bulgursalat. Den lækre vegetariske ret består af bulgur, krydderurter og
grønsager. Denne opskrift på tabbouleh er nem og hurtig. Mynte og citroner
giver salaten en frisk og lækker smag.
Tilberedningstid: 20
min. 2 portioner.
# Ingredienser
3 håndfulde bredbladet
persille
3 citroner
1 dl fin bulgur
2 forårsløg
3 spsk frisk mynte
4 spsk olie
1 tsk salt
4 tomater
1 agurk
* Tilberedning
Kog bulguren efter
anvisningen på pakken
Imens bulguren koger,
hakkes persillen, forårsløget og mynte fint.
Til sæt olie,
citronsaft og salt.
Du kan også rive
skallen fra et par af citronerne og bruge den.
Når bulguren er kogt,
hældes den i en skål og overhældes med rigeligt koldt vand.
Lad det stå i 5-10
minutter. Den skal stadig have bid.
Imens bulguren køler
ned, hakkes agurk og tomater i små tern.
Bland det hele sammen
og anret det på et fad.
INFO: Tabbouleh er en levantinsk/asiatisk salat, der
overvejende er lavet af finthakket persille, med tomater, mynte, løg, bulgur og
smagt til med olivenolie, citronsaft, salt og sød peber. Nogle varianter
tilføjer salat, eller brug semulje i stedet for bulgur. Oprindelse afledt af
italiensk levante 'opgående sol')
Se alle opskrifter for børnekokke