Når man knuser helt friskkogte kartofler med en gaffel,
optager de smag af olie eller smør og krydderurter på en mere intens måde.
Arbejdstid: 20 min. Koge/stegtid: 16 min. 2 personer. Er du
alene så halver portionen..
#
2 stykker laksefilet
½ spsk olie
2 store tomater
½ spsk olie
salt og peber
Knuste kartofler:
500 g nye kartofler
1 bundt persille
2-3 spsk olie
1 fed hvidløg (kan udelades)
Tilbehør:
lidt sprød salat
*
SKRUB kartoflerne rene og kog dem 8 min. i velsaltet vand.
Tag gryden af varmen og lad dem trække færdigt 8-10 min.
under låg.
KRYDR laksestykkerne med salt og peber og steg dem på
skindsiden på en pande med olie ca. 5 min.
Vend dem og steg dem 1-2 min. på kødsiden.
VASK tomaterne og halver dem.
Steg dem 3-4 min. på hver side på en pande med olie.
SKYL og hak persillen.
Hæld vandet fra kartoflerne og knus dem groft med en gaffel.
Vend olie, knust hvidløg og persille i.
Smag til med salt og friskkværnet peber.
ANRET laks og tomater med knuste kartofler og lidt sprøde
salatblade.