Her er en nem måde at forberede aftensmaden eller frokosten
til den kommende uge. Grønsagerne varierer, og med en bund af fuldkornsris og
stegt kylling, toppet med en god dressing, har du et sundt og velsmagende
måltid til flere dage.
Retten kan med fordel laves i weekenden, så du har madpakker
eller aftensmad til den kommende uge. Tilberedningstid: 1 time Antal portioner:
1 pers.
# Ingredienser til
fire måltider
500 g fuldkornsris
4 kyllingebryst
1 bakke champignon
½ rødkål
½ pakke frosne, grønne bønner
1 broccoli
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
½ ananas
1 courgette/squash
½ pakke frisk rosenkål
1 bakke cherrytomater
2 store gulerødder
2 store rødløg
3 forårsløg
4 spsk sesamfrø
lidt olie (til stegning)
4 spsk. soya
3 fed finthakket hvidløg
En smule finthakket ingefær
Dressing
1 håndfuld basilikum
1 håndfuld persille
1 fed hvidløg
Lidt parmesanost
2 spsk. solsikkekerner
3 dl olie
(eller til dressingen har en passende konsistens)
lidt salt
*
Fremgangsmåde
Kog risene efter anvisningen.
Giv de frosne, grønne bønner et hurtigt opkog, eller tø dem
op i god tid.
Skær alle grøntsager i mundrette stykker.
Læg dem adskilt på en (eller to) bageplader, hæld olie over,
og drys med salt.
Bag grønsagerne i 200 °C varmluft i 15-20 minutter.
Skær kylling i mundrette stykker, og steg det på en pande
sammen med olie, soya, hvidløg og ingefær til det er gennemstegt.
Servering
Fordel risene i bunden af bøtterne.
Læg den stegte kylling i.
Herefter lægges tre forskellige slags grønsager i hver bøtte
(se forslag til fordeling nedenfor).
Afslut med dressing, hakket forårsløg og sesamfrø.
Forslag til fordeling
af grønsager
Ris, kylling, ananas, broccoli, rød peberfrugt.
Ris, kylling, bønner, rødløg, gulerødder.
Ris, kylling, rosenkål, cherrytomater, svampe.
Ris, kylling, courgette, rødkål, gul peberfrugt.