Kalvelever er en billig delikatesse, som er nem og hurtig at
tilberede. Den er mest saftig og velsmagende, når den er rosastegt.
Arbejdstid: 20 min. Koge/stegetid: 15 min. 2 personer. Er du
alene så halver portionen.
#
4 store skiver kalvelever (350-400 g)
1-2 skalotteløg
1 fed hvidløg
2 økologiske appelsiner
lidt persille
3 spsk hvedemel
¼ tsk sennepspulver
salt og peber
1 spsk olie
15 g smør
1-2 dl bouillon
Tilbehør: kogte kartofler eller ris og grønsager
*
Pil løg og hvidløg og hak dem fint.
Riv skallen af den ene appelsin og pres saften.
Skær skallen og den hvide hinde af den anden appelsin og
skær frugtkødet ud mellem hinderne. Skyl og hak persillen.
Bland mel med sennepspulver, salt og peber og vend
kalveleveren deri.
Steg dem på en pande med olie og smør ca. 3 min. på hver
side.
Tag dem af panden og hold dem varme.
Sauter nu skalotteløg og hvidløg på panden og tilsæt
appelsinskal, appelsinsaft samt bouillon.
Kog saucen igennem et par min. og tilsæt appelsinbåde og
persille.
Smag til med salt og peber og hæld det over leveren.
Server med kartofler eller ris samt grønsager.