Pocherede æg er
udslåede æg, der "koges" i varmt vand med eddike og salt.
Æggene skal være helt friske, da æggehviden
ellers flyder ud i vandet.
2 personer. Er du
alene så halver portionen. Arbejdstid: 30 min. Stege/kogetid: 10 min.
#
250 g frisk spinat
250 g cherrytomater
75 g bacon
1 spsk olie
1 tsk god vineddike
1 dl piskefløde
1 tsk citronsaft
Pocherede æg:
1 liter vand
2 spsk lagereddike
2 tsk groft salt
4 friske æg
salt og friskkværnet
peber
Tilbehør:
brød
*
Skyl og slyng
spinaten.
Vask tomaterne, og
skær dem i halve.
Bring vand og eddike
i kog i en gryde, og tilsæt salt.
Skru ned, og lad
vandet gå af kog, så det blot skælver.
Slå et æg ud i en
kop, og krydr med salt og peber.
Lad ægget glide
forsigtigt ned i vandet.
Fortsæt på samme
måde med de næste æg, og giv æggene ca. 7 min. i det næsten kogende vand.
Tag æggene op med en
hulske, og lad dem dryppe af.
Fjern evt. trevler
af æggehvide.
Skær bacon i
terninger eller strimler, og steg dem sprøde på en pande med olie.
Hæld stegefedtet
fra, og hæld eddike på panden.
Steg videre ganske
kort, og tag panden af varmen.
Hæld fløden i en
lille gryde, og kog den ind til det halve.
Smag til med
citronsaft, salt og peber.
Anret spinatbladene
med de lune æg, stegt bacon og tomater.
Dryp fløden over
salaten, og server med brød.