Logo

Spinatsalat med hakket hårdkogt æg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Spinatsalat med hakket hårdkogt æg

 

Frisk frilandspinat er i grøntafdelingerne nu og den smager skønt også rå. Prøv denne gode salat.

Arbejdstid: 15 min. Ikke fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.


1 spsk hvidvinseddike

1 tsk dijonsennep

2-3 spsk olie

1 skalotteløg

1 hårdkogt æg

150 g frisk spinat evt babyspinat

250 g champignon

salt og peber

*


Pisk vineddike og sennep sammen med olie og krydr med salt og peber.

Tilsæt hakket hårdkogt æg og finthakket skalotteløg.

Pluk de groveste stilke af spinaten.

Skyl spinatbladene i rigeligt koldt vand gerne et par gange, for at få al jord ud af de krøllede blade.

Slyng spinaten fri for vand.

Rens svampene og skær dem i tynde skiver.

Vend det hele sammen og server.  


TIPS: Har du frisk spinat tilovers kan du fx bruge det til en lækker spinatpesto:

 

Spinatpesto

Hjemmets bedste MAD 2012 maj

#

50 g valnøddekerner

1 fed hvidløg

125 g frisk spinat

¾ dl olie

50 g Thise Vesterhavsost eller parmesanost

salt og peber

*


Skyl spinaten grundigt i flere holdt koldt vand og slyng den tør.

Hak valnødder og pillet hvidløg fint i en foodprocessor og tilsæt spinaten.

Kør til puré og tilsæt olien lidt ad gangen.

Tilsæt 2-3 spsk revet ost og smag til med salt og peber.

 

Brug pestoen til friskkogt pasta eller som "sauce" til kogte nye kartofler.

Pestoen er også lækker på ristet brød.

Giv evt spinatpestoen et pift med saften af ½ lime.


Se flere dressinger og skønne salater her

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.579 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her