Ugens grønne ret er
nem at tilberede, smager dejligt og mætter godt. Er du i bekneb for tid, kan du
evt. bruge en færdigkøbt mælkesauce.
Arbejdstid: 40 min.
Bagetid: 30 min. Fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
#
400 g hel, frossen
spinat
1 løg
3 tomater
1 spsk olie
2 fed hvidløg
3-4 kviste oregano
eller 1 tsk tørret
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
200 g lasagneplader
75 g fast ost
Bechamelsauce:
15 g smør
2½ spsk hvedemel
½
liter mælk
muskatnød
salt og peber
Tilbehør:
grøn salat
evt. brød
*
1. Pak spinaten ud
og lad den tø op. Pil løget og hak det fint.
Skyl tomaterne og
skær dem i terninger.
2. Steg løgene klare
i olie og tilsæt knust hvidløg, spinat og tomater.
Smag til med
oregano, salt og peber.
3. Bechamelsauce:
Smelt smør i en gryde og pisk melet i.
Tilsæt mælken
gradvist under piskning. Kog saucen igennem ca. 5 min.
Smag til med revet
muskatnød, salt og peber.
4. Læg
spinatblanding, bechamelsauce og lasagneplader lagvist i et ovnfast fad på ca.
30x25 cm.
Slut af med
bechamelsauce.
5. Riv osten og drys
den over lasagnen.
Sæt fadet i ovnen
ved 200 °C i ca 30 min, til overfladen er gyldenbrun og lasagnen er gennembagt.
6. Server direkte
fra fadet med en skål grøn salat og evt. brød til.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin