Begynd måltidet med en smuk og frisk salat med sæsonens
første jordbær.
2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 20 min.
#
100 g frisk spinat
100 g blandet salat
200 g jordbær
1 lille rødløg
25 g mandelflager eller -splitter
Dressing:
1 appelsin [øko]
1 tsk dijonsennep
1 spsk honning
1 spsk balsamico
1 spsk olie
salt og peber
*
Skyl spinat- og salatblade grundigt, og slyng dem tørre.
Pluk dem evt. i mindre stykker.
Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i kvarter eller skiver.
Pil rødløget. halver det, og snit det meget fint.
Bland det hele i en smuk skål.
Pisk 1 tsk fintrevet appelsinskal sammen med 1-2 spsk
appelsinsaft og de øvrige ingredienser.
Smag til med salt og peber, og vend dressingen i salaten.
Rist mandelflager eller -splitter hurtigt på en tør pande,
drys dem over salaten, og server straks.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin