En god bøf med pommes frites behøver ikke være lig med
dårlig samvittighed, uanset om du vil tabe dig, træner meget eller bare vil
spise sundt. Nem og enkel hverdagsmad, med masser af smag. Servér evt med en
kålsalat eller grønne asparges...
Tilberedningstid: 30 minutter. Til 1 person
#
100
g sweet potato
5 g
olie til bagning
salt
170
g hakket oksekød
5 g
fedtstof til stegning
salt
& peber
Cashewpesto
30
g cashewnødder
15
g olie
saft
af 1 citron
1
bundt koriander
salt
og peber
*
Skræl
kartoflen og skær den i stave, vend dem i olie og drys med salt.
Bag
dem herefter i en 225 °C varm ovn, til de er gyldne (ca 15 min).
Form
oksekødet til en stor hakkebøf.
Start
med at stege den ved høj varme på en tør pande.
Når
den har fået farve på begge sider, tilsættes fedtstoffet.
Steg
bøffen færdig og krydr med salt og peber.
Kom
cashewnødder, olie, citronsaft og koriander i en minihakker.
Kør
det til en ensartet pesto og smag til med salt og peber.
Server
hakkebøffen med de bagte sweet potato fritter og cashewpestoen.
Kalorier:
613 kcal. Protein 43 g (28%) Kulhydrat 27 g (19%) Fedt 36 g (53%) Kostfibre 4 g.
TIPS:
Varier pesto med mange forskellige slags krydderurter og sorter af nødder.
Vælg helt selv om du vil spise bearnaise til. Køb et glas
færdiglavet bearnaise, eller find flere opskrifter på bearnaisesauce her
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin