Logo

Oksekød og hvidkål i fad

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Oksekød og hvidkål i fad

 

En god og mættende ret, som du kan twiste med forskellige krydderier. Nordisk med frisk timian, indisk med karry eller italiensk med basilikum, oregano, hvidløg og soltørrede tomater.

Arbejdstid: 40 min. Stege/bagetid: ca. 45 min. Fryseegnet. 4-6 personer

 

#

½ hvidkål

2 løg

50 g smør

500 g hakket oksekød

salt og friskkværnet peber

100 g baconterninger

2 æg

½ liter piskefløde

Tilbehør:

fx kogte pillekartofler og hakket persille

*

 

Skær stokken ud af kålen og snit kålen fint.

Pil løgene og snit dem fint.

 

Brun hvidkålen på en stor pande med 25 g smør evt. á et par omgange.

Læg den ene halvdel af kålen i et ovnfast fad.

Brun kødet på den varme pande med resten af smørret.

Krydr med salt og peber og fordel kødet over kålen i fadet.

 

Steg bacon og løg gyldne på panden og fordel det over kødet.

Læg resten af kålen øverst i fadet.

 

Pisk æg, fløde, salt og peber sammen og tilsæt evt. timian eller andre krydderier.

Hæld cremen over kål og kød og sæt fadet i ovnen ved 175 °C i ca. 30 min.

Dæk evt. fadet med bagepapir eller alufolie, hvis overfladen bliver for mørk.

Server retten rygende varm med kogte kartofler og friskhakket persille.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 6.586 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her