Denne hurtige og lette wokpande indeholder velsmagende
orientalske krydderier og er en usædvanlig lækker ret.
• Broccoli er en god kilde til A- og C-vitamin.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 10 min. 4 Portioner
# Råvarer til Oksekød og hvidløg i wok
500 g mørt oksekød, fx oksefilet, inderlår eller højreb
5 fed hvidløg
2-3 spsk olie + olie til stegningen
4 spsk
chilisauce
500 g
spaghetti
200 g
broccoli
1-1½ tsk salt
¼-½ tsk sechuanpeber, chilipeber, cayennepeber eller sort
peber
* Fremgangsmåde:
1 Pil og skiv hvidløgsfeddene og bland dem med olie og
chilisauce i en rustfri skål.
Afpuds og striml kødet og lad det marinere i saucen - jo
længere det marineres desto mere smag suger det til sig.
Desuden mørnes kødet af syren i chilisaucen.
2 Del spaghettien i mindre bidder og kog efter anvisningen
på pakken.
Lad spaghettien dryppe af og skyl den i koldt vand.
3 Skær og snit stilkene på broccolien og del den ellers i
små buketter.
4 Opvarm lidt olie i en wok eller på en stor stegepande med
høje sider, ved middel varme 1-2 min.
Tilsæt kødet med marinaden og steg under omrøring 3-5 min.
Hvis kødet begynder at koge i marinaden så hæld væsken fra,
gem væsken og tilsæt den senere sammen med spaghettien.
5 Tilsæt spaghetti og broccoli og steg yderligere 3-5 min,
til alt er gennemvarmt og broccolien stadig er sprød.
Smag til med salt og peber og server straks.
Tips & råd
Skær altid kødet på tværs af muskelfibrene, for at få det så
mørt som muligt.
Kødet trækker sig ikke sammen under tilberedningen og bliver
ikke sejt.
Sechuanpeber er en meget stærk pebersort fra Sechuan-distriktet
i Kina.
Hvis du ikke kan skaffe den, kan du fint anvende chilipeber,
cayennepeber eller almindelig sort peber.
PR. PORTION: Energi: Kcal 688 = kJ 2889
Kulhydrat 95 g Protein 41 g Fedt 16 g (21%) Fibre 6 g