Her er saftige hakkebøffer fulgt af tykke balsamico-stegte rødløgsskiver
og en frisk gremolata af hvidløg, persille og appelsinskal.
Arbejdstid: 20 min. Stegetid: 18 min. Ikke fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
#
300 g magert, hakket oksekød
2 rødløg
2 spsk balsamico
2½ spsk olie
1 fed hvidløg
1 bdt persille
1 usprøjtet appelsin
salt og peber
Tilbehør: bagte kartofler eller risotto
*
Ælt kødet sammen med lidt salt og peber og form det til to bøffer.
Pil rødløgene og skær dem hver i 4-5 tykke skiver.
Stik en tandstik igennem hver skive.
Læg dem i et fad sammen med bøfferne.
Pisk balsamico og olie sammen med lidt salt og peber og hæld det over.
Lad det trække 10-15 min.
Hak hvidløgsfeddet fint og bland det med 2-3 spsk hakket persille og
fintrevet appelsinskal.
Dup bøfferne tørre og steg dem som på en varm pande med olie 3-4 min.
på hver side.
Tag dem af panden og hold dem varme.
Steg løgene på panden 5-8 min.
Anret med appelsin-gremolata og det valgte tilbehør.
TIPS: Pres appelsinen og drik saften, under madlavningen.
Gremolata er den lækre blanding af hvidløg, citronskal og persille,
som italienerne bruger til Osso Buco.
Se mere tilbehør her:
kartofler, ris, dampede grønsager eller brød
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin