Køb noget
friskhakket godt oksekød, og nyd den gode bøfsmag.
2 personer. Er du
alene så halver portionen. Arbejdstid: 20 min. Koge/stegetid: 25 min.
#
Bøffer:
350 g hakket oksekød
salt og peber
1 spsk olie
Fritter:
400 g store
kartofler
½ spsk olie
salt og peber
Kold bearnaise:
3 spsk mayonnaise
3 spsk fromage frais
1 tsk friske eller
syltede estragonblade
1-2 spsk
bearnaise-essens
Tilbehør:
salat eller grønsager
*
Tænd ovnen på 225 °C
varmluft.
Skræl kartoflerne,
og skær dem i fritter.
Blancher dem i
kogende, letsaltet vand i 4 min.
Hæld dem i et
dørslag, og skyl med koldt vand.
Læg dem på en
bageplade med bagepapir, og vend dem med olie, salt og peber.
Sæt dem i ovnen i
ca. 20 min.
Ælt kødet med salt
og peber, og form det til 2 bøffer.
Brun dem på en varm
pande med olie, skru ned, og lad dem stege færdig ved middel varme i 3-4 min.
på hver side.
Pisk mayonnaise og
fromage frais sammen, og tilsæt hakkede estragonblade.
Smag til med
bearnaise-essens, salt og peber.
Anret bøfferne på
varme tallerkner med fritter og evt. grønsager, og server den kolde bearnaise
til.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin