Grillmad behøver
ikke altid at være dyre bøffer eller pølser. Lever smager også skønt, når den
har fået en god stegeskorpe. Giv den ikke længere tid, end at den stadig er
saftig.
2 personer. Er du
alene så halver portionen. Arbejdstid: 20 min + optænding af grill. Grilltid:
ca 15 min
#
300-350 g svine- eller
kalvelever
2 avocadoer
1 lime
salt og friskkværnet
peber
1-2 fed hvidløg
6-8 tynde gulerødder
3 spsk olie
4-6 blade grøn salat
1 stor håndfuld
brøndkarse
Tilbehør: nye
kartofler eller brød
*
TÆND grillen ca. ½
time før brug.
Overfladen på
grillkullene skal være grå, og alle flammerne væk.
Grillen skal være
godt varm.
SKRÆL avocadoerne,
og fjern stenene.
Blend avocadokød med
saft af ½ lime, og smag til med salt, peber og evt. knust hvidløg.
Skær den anden halve
lime i 2 stykker som tilbehør til retten.
SKRUB gulerødderne
rene, og flæk dem på langs.
Vend dem i olie på
en tallerken.
Grill på alle sider
(i alt i ca. 10 min.), og krydr med salt.
SKÆR leveren i
skiver, og dup dem tørre med køkkenrulle.
Pensl grillristen og
derefter leveren med olie.
Brun ved høj varme
på begge sider.
Krydr med salt og
peber.
Steg videre ved
lavere temperatur i 2-3 min. på hver side, så leveren ikke bliver tør.
SERVER grillet lever
og gulerødder med avocadodip, salat, brøndkarse, limebåde og friskkogte
kartofler eller brød.
TIPS: Du kan også
stege leverstykkerne på en varm grillpande eller en alm. stegepande med olie.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin