Såre enkelt at lave og smager, så englene synger. En smule
dekadent og fingermad, så du kan fodre din udkårne med himmelske godbidder.
Arbejdstid: 40 min.
Koge/stegetid: 15 min. Ikke fryse-egnet. (1 person)
Marinade:
2 spsk finthakket
basilikum
1 finthakket rød
chili
10 g olie
citronsaft og reven
citronskal (økologisk)
salt og peber
1 lille hummer
100 g små, nye
gulerødder
100 g små, nye
fennikler
Urtemayo:
15 g mayonnaise
25 g yoghurt
1 spsk vineddike
2 spsk hakkede
krydderurter (basilikum, dild, koriander)
salt og peber
*
Bland finthakket
basilikum, finthakket chili, olie, citronsaft og reven citronskal sammen.
Smag marinaden til
med salt og peber.
Flæk hummeren ned
langs ryggen med en skarp kniv.
Fjern den mørke
streng, der løber ned langs ryggen.
Pensl kødsiden med
marinaden og gem lidt til at pensle grønsagerne med.
Kom herefter
hummeren og grønsagerne på grillen.
Steg dem, til de har
fået farve og er tilpas stegt.
Rør mayonnaise
sammen med yoghurt, vineddike og hakkede krydderurter.
Smag til med salt og
peber.
Server den grillede
hummer og grønsagerne med urtemayoen.
Tip: Havtaske er
fast i kødet og minder om østers i smagen. Den er god at grille med samme
marinade på, og så er den billigere.
Kalorier | | 377 kcal |
Protein | 249 | (24 %) |
Kulhydrat | 169 | (16 %) |
Fedt | 269 | (60 %) |
Kostfibre | 69 | |
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin