Tortilla med
kartofler, squash og skinke
Tortilla er en
spansk omelet med kartofler og ofte også andre grønsager. Vi har brugt squash
og løg, men alle slags grønsager kan bruges.
Arbejdstid: 45 min.
Koge/stegetid: 40 min. Ikke fryseegnet. 4 personer.
#
400 g kartofler
(skrællede)
3 spsk olie
1 stor squash
1 stort løg
(grofthakket)
5 æg
1 tsk salt
50 grucola
Tilbehør:
500 g
cocktailtomater
200 g serranoskinke
(i skiver)
100 g oliven
*
Skær kartoflerne i
mindre stykker, gerne lidt ujævne, men i nogenlunde samme størrelse.
Varm 2 spsk olie op
på en mellemstor slip-let pande og steg kartoflerne ca. 10 min ved middelhøj
varme.
Rør ofte i dem, så
de ikke bliver brune.
Læg evt. låg på så
bliver kartoflerne hurtigere møre.
Halver squashen og
skær den i tykke skiver.
Bland squash og løg
med kartoflerne og steg dem sammen i 10-15 min.
Pisk æggene sammen
med salt og peber i en stor skål.
Vend kartofler, løg
og squash hurtigt i æggemassen.
Varm 1 spsk olie op
på panden og hæld kartoffel-æggeblandingen tilbage på panden.
Ryst panden lidt, så
kartoflerne rystes sammen, og skru ned til middel svag varme.
Læg låg på og lad
tortillaen simre i 5-10 min.
Når æggemassen er
ved at være stiv, vendes tortillaen:
Læg et låg over
panden og vend bunden i vejret på tortillaen.
Skub forsigtigt
tortillaen over på panden igen, så den kan brune på den anden side.
Anret tortillaen på
en tallerken eller et fad.
Drys med rucola og
server tortillaen med cocktailtomater, serranoskinke og oliven.
Tips: Vil du bruge
en rest grønsager, du har til overs, skal·de først på panden, når kartoflerne
er stegt næsten møre.
Du kan også bruge en
rest kogte kartofler, og så behøver de kun stege et par minutter.
Tips: Opbevar ikke
tomater sammen med andet grønt og frugt og ikke i køleskabet. Tomater udskiller
en særlig gasart (ætylen), som hurtigt forringer andre grønsagers og frugters
holdbarhed.