Pizza med tynde
skiver sprøde, nye kartofler eller en tærte med kartoffelfyld er lækker og
mættende sommermad.
Tærte med kartofler og forårsløg
Tærte til ca. 8 personer.
Arbejdstid: 45 min. Koge/bagetid: 1 time.
#
Tærtedej:
125 g koldt smør
250 g hvedemel
1 tsk salt
3 spsk iskoldt vand
Fyld:
500 g nye kartofler
1 bundt forårsløg
150 g cherrytomater
8-10 ansjosfileter
3 æg
3 dl mælk
50 g revet ost salt
og peber
*
Hak smørret ud i
melet, og tilsæt salt.
Saml hurtigt dejen
med koldt vand, og rul den ud på et meldrysset bord.
Læg den i en
tærteform (24-26 cm), og sæt formen i fryseren i 20 min.
Tænd ovnen på 200 °C.
Skrub kartoflerne
rene, og kog dem i 8 min. i letsaltet vand.
Sluk og lad dem
trække i 5 min.
Hæld vandet fra
kartoflerne, skyl dem med koldt vand, og skær dem i skiver eller terninger.
Rens forårsløgene og
snit dem fint.
Vask tomaterne, og
skær dem i halve.
Prik tærtebunden med
en gaffel, og forbag bunden i 12-15 min.
Vend kartofler og
forårsløg sammen, og fordel dem på tærtehunden.
Læg tomater og
ansjosfileter ovenpå.
Pisk æggene sammen
med mælk, revet ost, salt og peber, og hæld det over fyldet.
Bag tærten midt i
ovnen i 30-40 min.
Tjek med en
tandstikker, om cremen er gennem bagt.
Server tærten varm
eller lun med en grøn salat til.
Pizza med kartofler og champignon
2 personer. Er du
alene så halver portionen. Arbejdstid: 30 min. Hævetid: 1 time. Stege/bagetid:
20 min.
#
Dej:
15 g gær
2 dl vand
300 g pizzamel
1 spsk olie
1 tsk salt
Fyld:
250 g champignon (
se tips)
½ spsk olie
2 tsk finthakket
rosmarin eller timian
salt og peber
250 g nye kartofler
3-4 spsk pesto
75 g revet ost
Pynt:
bredbladet persille,
basilikum, brøndkarse eller rucolasalat
*
Rør gæren ud i
lunkent vand, og tilsæt mel, olie og salt.
Ælt dejen i 5-8
min., og lad den hæve til dobbeltstørrelse.
Det tager ca. 1
time.
Rens champignon,
skær dem i skiver, og brun dem på en varm pande med olie.
Krydr med rosmarin
eller timian, salt og peber.
Bred dem ud på en
tallerken, så de kan køle af.
Skrub kartoflerne
rene, og skær dem i meget tynde skiver brug gerne et mandolinjern.
Læg dem i koldt
vand.
Sæt 1 eller 2
bageplader i ovnen, og varm op til 250 °C varmluft.
Rul dejen ud til 1
eller 2 bunde, og læg dem på bagepapir.
Smør dem med pesto.
Dryp kartoflerne
godt af, tør dem i et rent viskestykke, og fordel dem på pestoen.
Drys svampene over,
og drys med ost.
Flyt pizzaerne over
på de varme bageplader, og bag dem i 10-12 min.
Pynt med friske
krydderurter eller rucolasalat, og nyd straks.
TIPS: Brug gerne en
håndfuld friske kantareller, hvis du falder over dem.