Kyllingebrysterne trækker i en krydret saltlage før
tilberedningen. Det gør kødet ekstra saftigt og velsmagende. Server kyllingen
med sprøde salater og radiser og slut af med en skøn trifli.
Arbejdstid: 40 min. Trækketid: ca. 10 timer Kogetid: 20 min.
Kødet er fryse-egnet. (4 personer)
Sprængt kylling med
flødestuvede kartofler
#
4 kyllingebryst
Saltlage:
150 g salt
50 g rørsukker
1½ liter vand
1 tsk hel allehånde
2-3 kryddernelliker
1 laurbærblad
Kogelage:
250 g suppeurter (fx løg, gulerod og selleri)
Flødestuvede kartofler med peberrod:
1 kg kartofler (tern)
2½ dl piskefløde
2-3 spsk peberrod (friskrevet)
1-2 tsk citronsaft
salt og peber
2 spsk purløg (fintklippet)
Tilbehør:
1 grønt salathoved
1 bundt radiser (skiver)
*
Kog saltlagen op og lad den blive kold.
Læg kødet i den kolde saltlage og sæt det i køleskabet i
6-10 timer.
Læg kødet i en gryde med frisk koldt vand og suppeurter.
Giv det et opkog, fjern skum og lad det simre 15-18 min. til
kødet akkurat er gennemvarmt.
Kog kartoffeltern møre i letsaltet vand ca. 15 min.
Kog fløden ind til 1 dl ved høj varme.
Bland de afdryppede kartofler med fløde, peberrod og
citronsaft.
Smag til med salt og peber og drys med purløg.
Anret skiver af kogt, sprængt kylling (uden skind) med
flødestuvede kartofler med og server med en enkel salat af friske grønne
salatblade med radiser.
Trifli med sommerbær
og yoghurtcreme
Arbejdstid: 15 min. Kogetid: ca. 5 min. Trækketid: ca. 30
min. Ikke fryse-egnet. (4 personer).
#
500 g blandede bær (fx ribs, solbær og jordbær evt. frosne)
1 dl sukker
12-16 makroner
400 g yoghurt naturel 10%
(græsk, fast type eller 2 dl sødmælksyoghurt og 100 g
cremefraiche 38%)
1 stang vanilje (kornene)
2 spsk flormelis
3 pasteuriserede æggeblommer (½ dl)
*
Rib og skyl solbær og ribs og læg dem i en gryde med sukker
og 3 spsk vand.
Giv dem et opkog og lad dem simre gennemvarme.
Tilsæt rensede, udskårne jordbær og giv det et opkog.
Smag til med sukker og hæld det i en skål til afkøling.
Fordel makronerne i 4 portions-glas, fordel bærblandingen
over dem og lad det trække 1 times tid.
Rør yoghurt med vanilje, flormelis og æggeblommer.
Kom yoghurtcremen på toppen af triflien og server.