En frisklavet tomatsauce
til en svingende gang pasta er altid et hit på middagsbordet. Hertil en sprød
salat og et personligt lille farsbrød til hver.
Arbejdstid: 40 min.
Koge/bagetid: 25 min. Ikke fryse-egnet (4 personer)
#
Farsbrød:
1 skive hvedebrød
1 dl mælk
400 g hakket oksekød
1 tsk salt
1 æg
2 stilke frisk
rosmarin (finthakket)
1 løg (finthakket)
1 squash
(groftrevet) sort peber
4 små porcelænsforme
eller aluforme ca. 1 dl
lidt olie til at
smøre formene med
Sauce:
1 løg (finthakket)
1 spsk olie
1 dåse hakkede
tomater
1 fed hvidløg
(finthakket)
1 tsk tørret oregano
Salat:
1 salathoved
2 spsk olie
2 spsk frisk
citronsaft
1 bundt radiser (i
skiver)
1 lille rødløg
(finthakket)
2 stilke bladselleri
(i små tern)
Tilbehør:
400 g pasta, fx
penne
*
FARSBRØD: Bryd
brødet i mindre stykker og læg dem i en skål med mælk.
Lad dem stå i ca. 5
min., til brødet har opsuget al mælken.
Rør kødet sammen med
salt.
Tilsæt æg, det
udblødte brød, rosmarin, løg, squash og peber og rør farsen blød og ensartet.
Smør 4 små
porcelæns- eller aluforme med lidt olie.
Fordel farsen i de 4
forme og bag dem i ovnen ved 180 °C i 25 min.
TOMATSAUCE: Svits
løget i en gryde med olie.
Tilsæt tomater,
hvidløg og oregano og lad saucen simre under låg i 20 min.
Smag til med salt og
peber.
SALAT: Skyl og tør
salaten, pluk den i store stykker og anret på et fad.
Rør olie og
citronsaft sammen.
Bland radiser, løg
og bladselleri med dressingen og smag til med salt og peber.
Fordel grønsager og
dressing over salaten.
Kog pastaen som
angivet på pakken.
Server farsbrødene
med pasta, tomatsauce og salat.
TIPS: I stedet for
oksekød kan du bruge hakket kylling, kalkun, lam eller svinekød.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin