Ragú eller ragout med lam og ærter er perfekt og nem
simremad, som passer sig selv på komfuret.
Lav denne lækre gryderet af lammebov (eller kalvekød) som
aftensmad i dag.
Til 2 personer Er du alene så halver portionen. Arbejdstid:
15 min. Tid i alt 55 min.
# Ingredienser:
300 g lam i terninger
lidt olie
2 fed hvidløg i skiver
1 lille løg, hakket
3 stilke bladselleri i skiver
1 dl hvidvin
1 dl vand
250 g små tomater i mindre stykker
200 g kogte kikærter
salt og peber
plukket timian
*
Sådan laver du ragout af lam:
Brun lammekødet i lidt olie i en stor gryde.
Kom hvidløg, løg og bladselleri ved, og lad det sautere med,
uden at det tager farve.
Tilsæt hvidvin og vand, og lad det simre i ca. 20-30
minutter, eller til kødet er mørt.
Tilsæt tomater, og lad det simre i yderligere 10 minutter.
Tilsæt ekstra vand undervejs, så det ikke koger tørt.
Kom kogte kikærter i, og kog i et par minutter mere.
Smag til med salt og peber, og servér straks med masser af
timian.
TIPS: Retten er også fin med kalvekød i stedet for lam.