De grønne burgerbøffer er fyldt med smag, og serveret med en
krydret avocadomos som dressing.
4 personer. Arbejdstid: 45 min. Koge/stegetid: 30 min.
#
Bøffer:
100 g
quinoa
250 g markchampignon
1 squash
(250 g revet)
2-3 gulerødder (200 g revet)
½ spsk olie
1 fed hvidløg
1 æg
4 spsk majsstivelse
2 forårsløg
salt og peber
1 spsk olie til stegning
Avocadomos:
1 stor avocado
1-2 spsk citronsaft
1 fed hvidløg
lidt frisk chili eller chiliflager
Tilbehør:
8 salatblade
1 lille rødløg
4 fuldkornsburgerboller
friske spirer
*
Kog quinoaen efter pakkens anvisning, og dryp den af i en
sigte.
Rens champignonerne, og skær dem i kvarter.
Vask squash og gulerødder, og riv dem groft.
Brun champignonerne på en pande med olie.
Tilsæt knust hvidløg og de revne grønsager, og steg under
omrøring i ca. 5 min.
Hæld det i en sigte, og dryp af.
Hak den afdryppede grønsagsblanding i en foodprocessor.
Tilsæt quinoa, og kør det sammen med pulse-knappen.
Tilsæt æg og majsstivelse, og krydr med salt og peber.
Rens forårsløgene. snit dem fint, og rør dem i farsen.
Sæt farsen i køleskabet i 1 times tid.
Del farsen i 8 lige store portioner.
Varm en slip let pande med olie, og læg 4 portioner på panden.
Form dem til flade bøffer med bagsiden af en ske, og steg dem
i ca. 5 min. på hver side.
Gentag med resten af farsen.
Halver og udsten avocadoen, og mos frugtkødet groft med en gaffel.
Smag til med citronsaft, evt. knust hvidløg, evt. finthakket
chili, salt og peber.
Rens og tør salatbladene.
Pil rødløget, og skær det i papirtynde skiver.
Flæk bollerne, og rist dem.
Anret bøfferne på halve boller med salatblade, avocadomos og
rødløg.
Top op med spirer.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin