En god måde at få både børn
og voksne til at spise mere fisk. I stedet for torskefileter kan du bruge rødspætte,
skrubbe eller lyssejfilet. Se opskriften her
#
Remoulade:
75 g mayonnaise 5% fedt
75 g kvark 1%
2 tsk dijonsennep
1 finthakket rødløg (ca. 75 g)
75 g hakkede cornichoner eller syltede agurker
1 dl hakket frisk persille
½ dl hakket frisk kørvel
2 spsk kapers uden lage
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
Fiskebøffer:
1 kg lyssejfilet eller torsk - hakket groft
1 lille finthakket løg (ca. 50 g)
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
25 g smør
Tilbehør:
8 små ristede burgerboller
1 liter groftrevet salat (ca. 100 g)
300 g tomat i skiver
150 g agurk i skiver
150 g groftrevet gulerod
Remoulade: Rør mayonnaise og kvark sammen med dijonsennep.
Tilsæt løg, cornichoner, persille, kørvel og kapers.
Tilsæt salt og peber og smag til.
Fiskebøffer:
Rør fiskekødet sammen med løg, salt og peber og form det til 8 flade bøffer.
Steg dem i en pande med gyldent smør - ca. 3 min. på hver side.
Anret de varme fiskebøffer i burgerboller med grønsager og remoulade - eller anret tingene hver for sig, så alle kan sammensætte deres burger som de vil.
Tips: Tilsæt et par skefulde finthakket pickles, hvis remouladen skal være mere gul. Få evt. fiskehandleren til at hakke fisken.
Fryseegnet: Ikke afprøvet