Polenta minder i konsistensen om kartoffelmos og smager
skønt til kødsauce. Server tortillachips til, så der er lidt at tygge på.
4 personer. Arbejdstid: 35 min. Kogetid: 20-45 min.
#
Polenta:
1 liter vand
2 tsk salt 250 g polenta
5 stilke frisk timian
6 spsk revet parmesanost
Kødsauce:
1 stort løg
2 fed hvidløg
2 peberfrugter (1 rød og 1 grøn)
1 spsk olie
400 g hakket oksekød
1 stor dåse tomatpuré
3 dl vand
2 tsk tørret oregano
2 tsk stødt spidskommen
200 g majskerner
salt og peber
Tilbehør:
1 salathoved
1 pose tortillachips evt. syltede jalapeiios
*
Giv vand og salt et opkog.
Tag gryden af varmen, og drys polenta i, mens du pisker.
Skru ned, og lad polentaen simre under låg i ca. 45 min.
Rør jævnligt, så grøden ikke brænder på.
Pil løg og hvidløg, og hak dem fint.
Rens peberfrugterne, og skær dem i terninger.
Svits løgene blanke i en gryde med olie.
Tilsæt kødet, og brun det grundigt.
Tilsæt peberfrugter, og svits i 4-5 min.
Tilsæt tomatpuré, vand, hvidløg, oregano og spidskommen, og
lad kødsaucen simre i 20 min.
Vend majskernerne i kødsaucen, og kog det godt igennem.
Smag til med salt og peber.
Smag polentaen til med salt, og juster evt. konsistensen med
vand.
Drys med friskrevet parmesan og timian ved servering.
Server polenta med kødsauce, salat, tortillachips og evt. jalapeños.
TIPS: Du kan også bruge minut-polenta, der blot skal koge i
5 min. Du kan også lave polenta af groft majsmel.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin