En klassiker med en
twist: løgene er røde og sursøde og kartoflerne råstegte. Denne lækre udgave af retten er helt at anbefale - prøv og giv mig retArbejdstid: 20 min.
Stegetid: 15 min. Fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
#
4-500 g store
kartofler
½ spsk olie
300 g hakket oksekød
15+15 g smør
2-3 rødløg
1 dl rødvinseddike
1-2 spsk rørsukker
salt og peber
*
Tænd ovnen på 200 °C
Skræl kartoflerne og
skær dem i både.
Vend dem med olie på
en bageplade med bagepapir, salt og peber og sæt dem i ovnen ca. 30 min.
Ælt kødet sammen med
salt og peber og form det til to bøffer.
Pil rødløgene,
halver dem og snit dem meget fint.
Steg rødløgene bløde
på en pande med smør 5-10 min.
Tilsæt vineddike og
sukker og kog det igennem.
Smag til med salt og
peber.
Steg bøfferne på en
pande med smør ca. 4 min. på hver side og server med sursøde rødløg og de
råstegte kartofler.
INFO: Hakkebøf er en traditionel dansk ret. Den spises
klassisk med bløde løg, kogte kartofler og brun sauce. Tilbehøret kan være surt
og sødt som syltede agurker, syltede rødbeder, rødkål og syltetøj. - men prøv
ovenstående lækre udgave og giv din mening ved et klik på rette smiley.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin