Så har vi igen
fundet grillen frem, men du kan sagtens bruge en grillpande eller almindelig
stegepande til koteletter og ost og bage auberginerne i ovnen.
4 personer. Arbejdstid:
40 min. Grilltid: ca. 30 min. Hviletid: ca. 1 time.
#
4 dobbelte
lammekoteletter
2 spsk olie
salt og friskkværnet
peber
250 g
halloumi-grillost
2-3 håndfulde friske
basilikumblade
1 citron
Grillet
auberginesalat:
2 auberginer
2 store tomater
½ tsk spidskommen
2 spsk friske
timianblade
2 fed hvidløg
4-5 forårsløg
2 spsk citronsaft
eller vineddike
3-4 spsk olie
Tilbehør:
hvedebrød, evt.
fladbrød
*
Prik auberginerne
med en kødnål eller gaffel.
Grill dem på alle
sider, og vend dem jævnligt, til de er helt bløde.
Lad dem køle af.
Flæk auberginerne,
skrab kødet ud, og kasser skrællen.
Hak auberginekødet,
og bland det med tomatstykker, krydderier, knust hvidløg, fintsnittede
forårsløg, citronsaft og olie.
Smag til med salt og
peber.
Lad salaten trække i
mindst 1 time og gerne natten over i køleskab.
Pensl koteletterne
og grillristen med olie.
Brun kødet ved høj
varme, og krydr med salt og peber.
Lad kødet stege rosa
ved lavere temperatur i ca. 5 min. på hver side.
Skær 4 tykke skiver
af osten.
Pensl med lidt olie,
steg dem på grillen ved god varme i nogle min. på hver side, til osten er
gylden på overfladen og blød inden i.
Anret de grillede
lammekoteletter med grillet ost og basilikum og stykker af citron.
Server med lunt brød
og auberginesalaten.
TIPS: Tænd grillen
mindst ½ time før brug. Overfladen på grillkullene skal være grå og alle
flammerne væk, før du kan grille.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin