Roastbeef er en ægte klassiker. Prøv denne udgave, hvor stegen er fyldt med parmesan, persille og hvidløg. Se lige opskriften.
4 personer. Arbejdstid: 0-15 min. Samlet tid: 90 min.
# Ingredienser
3 fed hvidløg
1 bdt. persille
100 g revet parmesan
salt og peber
1 kg roastbeef
1 skvæt olie
4 gulerødder
3 løg
2 stilke bladselleri
2 dl hvidvin
3 dl klar grønsagsbouillon
*
Hak hvidløg og persille, og bland det med revet parmesan og
salt
Skær et hul fra begge ender af roastbeefen med en tynd, lang
kniv
Stop blandingen ind i kødet med fingrene og steg det i ca.
10 minutter på hver side i olie.
Kødet skal have farve hele vejen rundt. Det tager 30-40
minutter i alt.
Hak gulerødder, løg og bladselleri imens, og kom det i
gryden, når kødet har fået farve.
Krydr med salt og peber, og lad det simre i 10-15 minutter.
Kom herefter hvidvin i, og skru helt op for varmen i 5
minutter.
Kom grønsagsbouillon i gryden, når vinen er fordampet.
Skru derefter ned for varmen, og læg låg på med en lille
åbning, så dampen kan slippe ud.
Kødet skal have en kernetemperatur på 58 °C, så roastbeefen
er rosa indvendig.
Når kødet er færdigstegt, skal det hvile i 20 minutter.
Hvis saucen er for tynd, når kødet tages op af gryden, så
reducér den yderligere ved at lade den stå på lav varme i længere tid.
Servér kødet med en smule sauce over, og med en salat til.
TIPS: Har du soltørrede tomater, så kom også dem i.