Rejer, kartofler og rygeost er en herlig kombination. Gør
kartoffelsalaten klar, og spis den sammen med rejerne, efterhånden som I piller
dem.
4 personer. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 7-8 min.
#
1 kg fjordrejer
salt
krondild eller dildstilke
Kartoffelsalat:
1 kg nye kartofler
100 g bælgede ærter
1 bundt radiser
1 rødløg
100 g rucola
1 bundt kørvel
175 g rygeost
Dressing:
1 citron (øko)
4-5 spsk olie
salt og friskkværnet peber
Tilbehør: brød
*
Kog rejerne i en gryde med rigeligt kogende vand tilsat salt
og krondild i ca. 2 min, til de skifter farve.
Hæld rejerne i en sigte, og skyl dem under den kolde hane.
Dryp dem godt af, og kom dem i en skål.
Skrub de nye kartofler, og kog dem i letsaltet vand i ca. 8
min.
Sluk, og lad dem trække møre i ca. 8 min.
Hæld vandet fra, og anret dem i en skål.
Bælg ærterne. Rens radiserne, og skær dem i tynde skiver.
Pil løget, og skær det i tynde skiver.
Fordel ærter, radiser, løg, rucola, kørvel og små klatter
rygeost over kartoflerne.
Rør fintrevet citronskal, citronsaft og olie sammen, og smag
til med salt og peber.
Hæld dressingen over kartoffelsalaten.
Server de afkølede pil-selv rejer med kartoffelsalaten, og
giv brød til.
TIPS: Husk skylleskåle på bordet til at rense hænderne i.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin