Supermør, saftig og sprøde svær. Det lyder da ret lækkert,
synes du ikke? Ribbenstegen er et ret billigt stykke kød, som sagtens kan være
rigtig godt, hvis det bare tilberedes rigtigt. Jeg foretrækker at langtidsstege
en ribbensteg, så kødet bliver smørblødt. Arbejdstiden er minimal – ventetiden
lidt længere. Men resultatet er virkelig værd at vente på. Server også denne
her ribbensteg som en ribbenstegsburger. Hold nu op, hvor er det godt!
# Det skal du bruge:
1 ribbensteg (mindst 1 kg)
2 rødløg
4 fed hvidløg
laurbærblade
salt og peber
*
Sådan laver du en saftig og mør langtidsstegt ribbensteg:
Tænd ovnen på 100 °C varmluft.
Tør sværene på ribbenstegen tørre med et stykke køkkenrulle.
Sørg for at sværene er snittet hele vejen ned til fedtlaget
– hvis ikke slagteren har sørget for det, så må du lige snitte efter.
Gnid sværene ind i godt med salt og kværn lidt sort peber
henover.
Kom laurbærblade ned mellem nogle at sværene.
Kom ribbenstegen op i et fad.
Skær rødløgene i store stykker og kom ved.
Fjern skallen fra hvidløgene og giv dem et pres med kniven,
så de presses flade og kom dem i fadet også.
Hvis sværene ikke ligger vandret, så brug lidt sammenkrøllet
alufolie til at ligge under.
Det er vigtigt, at sværene ikke rører vandet, som skal i
fadet.
Kom vand i bunden af fadet til det dækker bunden.
Steg ribbenstegen i seks timer.
Der skal hele tiden være en smule vand ved stegen.
For at få sværene helt sprøde til sidst kan der tændes for
ovnens grillfunktion.
Hold godt øje med dem! Server og nyd.
Tips: Brug din langtidsstegte ribbensteg til at lave en hjemmelavet
ribbenstegsburger med en smørbagt burgerbolle, syltede agurker
og rødkålsslaw. Det er den bedste burger!