1 mellemstort løg (hakket i store stykker)
1 fed hvidløg
500 g frosne ærter
1 liter vand eller grønsagsbouillon
3-4 spsk frisk hakket mynte (kan udelades)
½ spsk vegetabilsk olie
1 tsk salt
Varm olien i en gryde ved middel varme i ca. 1 minut.
Tilsæt løg og hvidløg og svits dem i ca. 3 minutter, til de er bløde.
Tilsæt vand eller grønsagsbouillon og bring det i kog.
Tilsæt ærterne og bring det i kog igen.
Skru ned for varmen og lad det simre i 10 minutter.
Tag gryden af varmen og lad den stå i et par minutter.
Hæld indholdet i en blender, tilsæt hakket mynte og 1 tsk salt. Blend suppen.
Smag suppen til med salt eller mere mynte.
Når du er tilfreds med suppens smag, hældes den i en skål og serveres med brød til.