Logo

Toscansk tomatsuppe med oksekød og urter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder



# Ingredienser

100 g tørrede hvide bønner

 
Grundsuppe:
ca. 1½ kg oksemellembryst eller tværreb
1 løg
2 stilke bladselleri
2 kviste rosmarin
2 kviste timian
1 laurbærblad
8 peberkorn
 
Tomatsuppe:
3 gulerødder
4 stilke bladselleri
2 porrer
3 persillerødder
2 ds hakkede tomater med chili
ca. 2 liter suppe evt. spædet med vand
2 kviste timian
2 spsk grøn pesto
hakket bredbladet persille
 
Tilbehør: Italiensk brød
*

 
Læg bønnerne i blød i koldt vand natten over.
Kasser vandet, og kog dem møre i letsaltet vand ca. 35 minutter.
Kom kødet i en stor gryde, og tilsæt vand, så kødet er dækket.
Bring suppen i kog, og skum grundigt urenhederne fra med en øse.
Tilsæt hakkede urter, krydderurter og peberkorn, og lad suppen koge 2-2½ time for svag varme under låg.
Tag kødet op.
Sigt suppen gennem en finmasket sigte, og skum fedtet fra.
Skær ben og fedt fra kødet, og skær det i små tern.
Skær gulerødder og persillerødder i små tern, og snit bladselleri samt
porrer i mindre stykker.
Kom urter, tomat, suppe og timian i en stor gryde, og lad det koge 20
minutter.
Kom oksekødet, bønner og pesto ved, kog 5 minutter, og smag til med salt og peber.
Server suppen rygende varm med et godt drys hakket persille og brød.
 
Tips: Bønnerne kan udlades, og evt. erstattes af 150 g små pasta muslingeskaller eller anden suppe pasta.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.860 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her