Saupe de tamates et son panachè de riz - 6 personer
1 kg tomater
1 spsk tomatkoncentrat
1 porre
2 løg
2 gulerødder
2 fed hvidløg
1 kvist bladselleri
1 ½ l hønsefond
2,5 dl piskefløde/kaffefløde/cremefine
100 gr. smør
1 lille bundt bredbladet persille
1 dl olivenolie
Akaciehonning
Lidt salt og peber
Fyld:
10 gr. madagascarpeber
100 gr. ris
Porrer, gulerødder, bladselleri, hvidløg og løg klargøres og skæres ud. Sauteres i en gryde sammen med olivenolien. De hele tomater og tomatkoncentratet kommes i og sauteres med i ca. 5 min.
Hønsefonden hældes på, så den dækker grønsagerne. Koges indtil alle grønsagerne er møre. Det hele blendes og monteres med fløden og smørret. Til slut smages suppen til med salt og peber, samt en anelse honning - som tager den syrlige smag fra tomaterne.
Risen koges: 100 gr ris, 2 dl vand og lidt salt. Når den er kogt tilsættes madagascarpeberen.
Anretning:
Risene presses i små, smurte souffleforme. Suppen serveres i dybe tallerkener, og risen
placeres i midten. Finstrimlet bredbladet persille drysses over.
Tibs: Hvis der ikke forefindes små souffleforme, kan to spiseskeer bruges til at forme en kugle. Hakket basilikum kan også kommes i.