Ostefiduser
100 g smør
2,5 dl vand
1 tsk salt og friskkværnet peber
150 g hvedemel
4 æg
150 g Emmenthal/Jarlsberg/Comtéost
Tomatsuppe:
20 solmodne tomater
1 løg
5 eller 10 fed hvidløg
frisk hel chili
olivenolie
1 spsk sriracha (chilisovs), Tabasco
Brød med bid i:
10 g gær
½ l vand
et drys salt
3 spsk olie
hvedemel
Ostefiduser:
Osten skæres i små tern (0,5 x 0,5 cm).
Smør, vand, salt og peber bringes i kog i en tykbundet gryde.
Tages derefter af varmen.
Melet hældes i og massen bearbejdes lidt.
Æggene røres i et ad gangen - gerne med elpisker.
Dejen må ikke blive for lind.
Til sidst røres osteterningerne i dejen.
Den færdige dej kan godt stå et par timer - til nød natten over - i køleskabet.
Dejen sættes på plade i små toppe med to skeer og bages på næstnederste rille ved 200 ºC i ca 25 minutter.
Tomatsuppe:
En stor gryde vand sættes til at koge og imens skæres et kryds i alle tomaterne.
Når vandet koger, sænkes tomaterne i og tages op så snart skindet begynder at krølle i snittet.
Tomaterne flåes og deles et par gange.
Løg og hvidløg hakkes fint og brunes let i olien i en gryde.
Den hakkede chili, sriracha samt tabasco efter smag tilsættes sammen med tomaterne og det hele koges godt igennem.
Suppen blendes og krydres evt med diverse friske krydderurter inden servering.
Brød med bid i
Gæren opløses i det kolde vand, salt og olie tilsættes og herefter tilsættes kun så meget hvedemel, at man kan røre dejen med en god grydeske - jo længere des bedre.
Dejen kan naturligvis også røres på maskine.
Hæver tildækket i køleskab til dagen efter.
Man kan nu enten bage boller med det samme: med to skeer sættes dejen direkte på plade (dyp evt. skeerne i vand imellem hver bolle) og bages ved 220º midt i ovnen i ca 15-20 minutter
- eller man kan ælte dejen med mere hvedemel, forme brød og lade dem efterhæve 2-3 timer inden bagning ved 220 ºC midt i ovnen i ca 20-25 minutter.