1 kg fuldmodne tomater
½ kg løg
1 ½ l suppe
1 suppevisk
1 laurbærblad
1 hel nellike
1 kvist timian
2 fed hvidløg
8 hele peberkorn
½ tsk muskat
salt
Tilbehør: kødboller og hvidløgsflûte
Vask tomaterne og skær dem i mindre stykker.
Pil løgene og del dem i kvarte.
Læg begge dele i en gryde.
Hæld suppe over. tilsæt visk og pose med krydderier.
Kog suppen ¾-1 time.
Spæd evt. op med lidt vand.
Fjern visk og krydderipose.
Findel suppen i blender eller gnid den gennem en sigte.
Varm suppen igennem og smag evt. til med flere krydderier.
Kødboller af oksekød:
200 g finhakket oksekød,
salt, peber,
2 spsk vand,
1-2 spsk rasp,
¼ tsk muskat.
Ælt kødet med krydderier, vand og rasp.
Tril det til små kødboller og kog dem i den siede tomatsuppe 6-8 min.
Hvidløgsflûte: Snit flûte i skrå skiver, ikke helt igennem.
Rør 25-50 g blødgjort smør med 1-2 fed knust hvidløg.
Smør et tyndt lag smør på hver skive. sæt flûten på pladen midt i ovnen ved 225°C i 6-8 min.
Osteflûte: Tilberedes som hvidløgsflûte, blot røres 2-3 spsk reven parmesanost i smørret i stedet for hvidløg.
Energi: 19% protein, 6% fedt, 75% kulhydrat