Logo

Tomatsuppe med croutoner – også for børnekokke

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tomatsuppe med croutoner – også for børnekokke 

 
Tomatsuppe er en fyldig suppe, som er fantastisk nem at lave. Suppen kan serveres med sprøde croutoner - ristede brødterninger. Denne opskrift er nem og hurtig, og den er lavet af ingredienser, som man ofte har i huset.
Tilberedningstid: 15 min. 4 pers.

 
# Ingredienser
SUPPE
1 løg
2 fed hvidløg
4 spsk olie
1 dåse tomatpuré (70 g)
½ tsk sukker
2 dåser flåede tomater
4 dl bouillon
2 tsk oregano
1 tsk salt
1 knivspids peber

 
CROUTONER
4 skiver franskbrød
(Kan erstattes af to boller eller hvad der nu er i huset)
4 tsk olie
½ tsk fint salt

 
* Tilberedning
Skær løg og hvidløg i grove tern.
Varm olien op i en gryde og steg løg og hvidløg – det må ikke tage farve, blot blive klart.
Tilsæt de øvrige ingredienser og lad det hele koge godt sammen i ca. 10 minutter.

 
Croutoner:
Mens suppen koger, skærer du brødet i små tern på ca 1x1 cm.
Varm olien på en pande ved høj varme.
Rist terningerne gyldne - husk at vende dem ofte.
Drys fint salt over til sidst.

 
Gør suppen færdig:
Blend suppen godt, så den bliver helt ensartet.
Smag til med salt og peber og server den med croutonerne.

 
Tips: Du kan også servere kogt pasta (beregn ca. 50 g per person) til suppen og evt. lidt revet parmesanost.

 
Se alle opskrifter for børnekokke

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 512 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her