2 løg i tern
15 - 20 fed hvidløg
Et stykke (ca. 2 cm) ingefær i fine tern
1 liter vand eller halv hvidvin og vand
15 - 20 friske flåede tomater i mindre stykker
2-3 frisk chili
1 håndfuld frisk timian (eller ½ håndfuld tørret)
1 tsk sukker
2 x ¼ piske
lidt olivenolie
salt og peber
evt. Maizena
Varm løg, hvidløg ingefær på svag varme i olie, 10 min (må ikke tage farve)
På med vand/hvidvin, tomat, chili, timian og sukker, simre 20 min
Fjern timianstilke (hvis der er brugt frisk)
I med stavblender til suppen er jævn
¼ piske, salt, peber, simre 5 min
Smages til og jævnes evt. med Maizena.
Basilikum flødeskum:
En bakke hakkede basilikumblade vendes i flødeskum.
Italiensk brød med citronsmør er perfekt til.
Citronsmør:
Skal af en øko citron, hakkes fint og blandes i en god klat blødt smør, smages til med lidt citronsaft og salt.